Galette on ranskalainen rento ja rustiikkinen avopiirakka. Tässä ohjeessa sen sisään kätkeytyy äyriäisiä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Ainekset
Pohja:
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruisjauhoja
1 dl
öljyä
1 tl
suolaa
2 dl
vettä
Täyte:
2 prk (à 150 g)
ranskankermaa
2 dl
juustoraastetta
½
sitruunankuori
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
2 dl
katkarapuja
200 g
lohta
½
purjoa
2 rkl
ruohosipulia
1
punainen chili
Päälle:
tuoretta tilliä
½ tl
roseepippuria
Valmistusohje
Ranskalainen äyriäispiiras – peltigalette äyriäisillä leivotaan helposti näin:
1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
2. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi.
3. Sekoita ranskankerman joukkoon juustoraaste ja sitruunan kuori ja mehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita kylmään odottamaan.
4. Sulata ravut. Nypi lohi ruodottamaksi ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise ja pese purjo ja hienonna. Hienonna ruohosipuli ja chili.
5. Levitä ranskankerma taikinan päälle, jätä reunoilta vajaaksi. Lisää ranskankerman päälle ravut, lohi, purjo, ruohosipuli ja chilit. Taita taikinan reunat täytteen päälle.
6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Lisää valmiin galetten päälle tuoretta tilliä ja rouhittua roseepippuria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen äyriäisgalette