Reseptit
8
Kiitos

Ranskalainen äyriäispiiras – peltigalette äyriäisillä

Galette on ranskalainen rento ja rustiikkinen avopiirakka. Tässä ohjeessa sen sisään kätkeytyy äyriäisiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl öljyä
1 tl suolaa
2 dl vettä

Täyte:

2 prk (à 150 g) ranskankermaa
2 dl juustoraastetta
1/2 sitruunankuori
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 dl katkarapuja
200 g lohta
1/2 purjoa
2 rkl ruohosipulia
1 punainen chili

Päälle:

tuoretta tilliä
1/2 tl roseepippuria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja suola kulhos­sa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tai­kina tasaiseksi, älä vaivaa.

2. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi.

3. Sekoita ranskankerman jouk­koon juustoraaste ja sitruunan­ kuori ja mehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita kylmään odottamaan.

4. Sulata ravut. Nypi lohi ruo­dottamaksi ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise ja pese purjo ja hienon­na. Hienonna ruohosipuli ja chili.

5. Levitä ranskankerma taiki­nan päälle, jätä reunoilta vajaak­si. Lisää ranskankerman päälle ravut, lohi, purjo, ruohosipuli ja chilit. Taita taikinan reunat täyt­teen päälle.

6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Lisää valmiin galetten päälle tuoretta tilliä ja rouhittua roseepippuria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Suolaisia piirakoita kahvipöytään:

kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

blinipiirakka

© Tiina Rantanen

Blonditiinan blinipiirakka

lohikulibjaka eli lohipiirakka

Lohikulibjaka eli lohipiirakka

Anna.fi: Lammasgalettet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen äyriäispiiras – peltigalette äyriäisillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X