Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen jänispata

Ranskalainen jänispata on herkku, jota rustiikkisempaa pataa saa etsiä. Helposti kuivaksi jäävä jänis muhii meheväksi olutliemessä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ranskalainen jänispata

  • 1 (n . 2 kg) jänis
  • 1 iso fenkoli
  • 5 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 30 g voita
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 3 dl vaaleaa vehnäolutta
  • 5 dl kanalientä
  • ½ nippua lehtipersiljaa

Lisäksi

  • 200 g ranskankermaa
  • 2 rkl karkeaa dijoninsinappia

Valmistusohje

Ranskalainen jänispata tehdään helposti näin:

  1. Paloittele yksi noin kahden kilon painoinen jänis isolla terävällä veitsellä. Leikkaa pois kaula ja pää, jos se on. Erottele jalat reisineen ja leikkaa kapea häntäluu pois. Leikkaa rintaranka poikki alimman kylkiluun kohdalta. Leikkaa alaselkä-osa kolmeen palaan. Leikkaa/katko kylkiluut pois rintarangan ympäriltä. Nyt sinulla on kahdeksan syötävää palaa luineen sekä kaula, pää, häntäluu ja kylkiluut. Huuhtele palat ja jätä odottamaan.
  2. Ota yksi iso fenkoli. Leikkaa fenkolista kanta pois ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi, käytä myös varret. Leikkaa viisi salottisipulia puoliksi, poista kannat ja kuori. Murskaa kaksi valkosipulinkynttä veitsen kyljellä ja kuori.
  3. Sulata 25 grammaa voita uunipadassa ja ruskista kaikki jäniksen palat. Nosta palat sivuun ja sirottele päälle kaksi teelusikallista suolaa. Lisää pataan hieman voita ja kuullota kasvikset. Lisää kaksi ruokalusikallista vaahterasiirappia ja kolme ruokalusikallista karkea dijoninsinappia ja sekoita.
  4. Siirrä lihanpalat pataan, kaada joukkoon kolme desilitraa vaaleaa vehnäolutta ja anna kiehahtaa. Lisää noin viisi desilitraa kanalientä niin, että päällimmäiset kanipalat jäävät puoliksi näkyviin. Lisää päälle kylkiluut, kaula, pää ja häntäluu. Nosta kansi päälle ja laita 125 asteiseen uuniin kahdeksi tunniksi.
  5. Ota kansi pois, valele päällimmäisiä paloja liemellä ja hauduta vielä puoli tuntia. Nosta kylkiluut, kaula ja häntäluu pois.
  6. Hienonna puoli nippua lehtipersiljaa ja viimeistele pata sillä.
  7. Tarjoa ranskalainen jänispata karkean sinapin, ranskankerman ja riisin tai valkoisten papujen kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Lue myös Anna.fi: Jänispaisti ja mustikkakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen jänispata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.