Ranskalainen kesäkeitto ja auringonkukkapistou
Ranskalainen kesäkeitto paranee vaan kylmäsäilytyksessä. Vegaanisen kesäkeiton kera tarjottava pistou muistuttaa pestoa, mutta siinä ei käytetä pinjansiemeniä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Ranskalainen kesäkeitto:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- ½ fenkoli
- ¼ tl chilihiutaleita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl öljyä
- ½ kesäkurpitsa
- 100 g lehtikaalia
- 1 dl vihreitä papuja
- 1 tlk (285 g) valkoisia papuja
- 1 dl hapankaalia
- 1-1 ½ l kasvislientä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Ranskalainen kesäkeitto ja auringonkukkapistou tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Pese ja viipaloi ohuelti fenkoli. Kuullota öljytyssä kattilassa sipuleita, porkkanoita ja fenkolia, chilihiutaleita ja tomaattipyreetä noin 5 minuuttia.
2. Lisää joukkoon kuutioitu tai viipaloitu kesäkurpitsa ja kuullota vielä pari minuuttia. Pese lehtikaalit, leikkaa kovat ruodit pois ja suikaloi lehdet ohuelti. Lisää kattilaan lehtikaali, puolitetut vihreä pavut, huuhdellut säilykepavut, hapankaali ja kasvisliemi.
3. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia; lisää tarvittaessa nestettä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa auringonkukansiemenpistoun ja tuoreen leivän kanssa.
Maista myös näitä kesäisiä keittoja:
Farmarin keitto pistoutahnalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen kesäkeitto ja auringonkukkapistou