Ranskalainen maalaisleipä
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Ranskalainen maalaisleipä

"Leipä on helppo valmistaa, maukas ja riittoisa. Kumina tai anis ovat oma lisäykseni Ranskasta saatuun ohjeeseen.", kertoo Kotilieden lukija ja tämän reseptin Kotiliedelle luovuttanut Erik Nielsen Tampereelta. Taikinasta tulee yksi iso leipä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maalaisleivän juuri:

2 dl sormenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 dl ruissihtijauhoja

Seuraavana päivänä lisätään:

3 dl sormenlämpöistä vettä
noin 7 dl vehnäjauhoja
4 dl ruissihtijauhoja
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
(kuminaa tai anista)

Keskustelu

”Resepti testattu Kotiliedessä”… Hiukka huvittaa, että miksi sitten on käytetty kuvapankkikuvaa. Ei tainnut testaukset mennä ihan putkeen 😉

Kommentoi juttua: Ranskalainen maalaisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X