Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen maalaisleipä

"Leipä on helppo valmistaa, maukas ja riittoisa. Kumina tai anis ovat oma lisäykseni Ranskasta saatuun ohjeeseen.", kertoo Kotilieden lukija ja tämän reseptin Kotiliedelle luovuttanut Erik Nielsen Tampereelta. Taikinasta tulee yksi iso leipä.

Ainekset

Maalaisleivän juuri:

  • 2 dl sormenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl ruissihtijauhoja

Seuraavana päivänä lisätään:

  • 3 dl sormenlämpöistä vettä
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl ruissihtijauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • (kuminaa tai anista)

Valmistusohje

  1. Sekoita juuri päivää ennen leivän paistamista. Murenna hiiva lämpimään veteen ja lisää ruisjauhot.
  2. Lisää juureen seuraavana päivänä vesi, suola, ruissihtijauhot ja sopiva määrä vehnäjauhoja. Lopuksi öljy ja jos haluat mausteeksi kuminaa tai anista. Alusta taikinaa kunnolla, käsin noin 20 minuuttia.
  3. Anna taikinan nousta noin 30 minuuttia.
  4. Moukaroi taikina hyvin reippain ottein ja muotoile siitä yksi iso limppu.
  5. Anna leivän kohota pellillä vielä noin 30 minuuttia.
  6. Pistele leipää haarukalla ja kypsennä ensin 175 asteessa noin 25 minuuttia ja nosta tämän jälkeen lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 20 minuuttia.

Katso myös: Leipäjuuri syntyy ajan kanssa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen maalaisleipä

Marjatta

”Resepti testattu Kotiliedessä”… Hiukka huvittaa, että miksi sitten on käytetty kuvapankkikuvaa. Ei tainnut testaukset mennä ihan putkeen 😉

Vastaa käyttäjälle MarjattaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.