ranskalainen omenapiirakka
Reseptit

Ranskalainen omenapiirakka

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 75 g sokeria
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl kylmää vettä tai
  • ½ dl ranskankermaa (creme fráiche) tai
  • 3 rkl vettä

täyte:

  • 250 g marsipaania
  • 3 isoa hapanta omenaa (150 g)
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 2 keltuaista
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

Ranskalainen omenapiirakka
  1. Paloittele rasva pieniksi kuutioiksi. Lisää vehnäjauhot ja sokeri. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita keltuaiseen lusikallinen kylmää vettä ja sekoita seos muruseokseen ja vaivaa ainekset nopeasti taikinaksi. Keltuaisen asemesta voit lisätä ranskankermaa tai pelkästään 3 rkl kylmää vettä. Pyörittele taikina palloksi ja sitten litteäksi levyksi. Kiedo kelmuun ja anna olla jääkaapissa noin 3 tuntia.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinalustalla ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voideltuun piirakkavuokaan. Tasoita ja muotoile reunat. Pidä piirakkapohjaa jääkaapissa sillä aikaa kun valmistelet täytettä.
  3. Pidä marsipaania vähän aikaa jääkaapissa ja raasta se kylmänä tai kauli ohueksi levyksi. Leikkaa omenat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keltuaiset ja ranskankerma keskenään. Murusta marsipaani tai levitä se levyksi taikinapohjalle ja aseta päälle omenaviipaleet limittäin toistensa päälle. Sirottele pinnalle sokeria. Valuta omenaviipaleille keltuais-ranskankermaseos. Sirottele vielä pinnalle sokeria.
  4. Paista piirakkaa ensin 225-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Kun pinta alkaa saada väriä, alenna lämpötilaa 175-200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen omenapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.