Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä
Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä

Ranskalainen perunasosevuoka eli parmentier on klassinen ranskalainen kotiruoka. Kasvisversiossa jauheliha korvataan yrttisellä linssihöystöllä, joka on maustettu kuivatuilla sienillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä:

1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
1 dl keitinlinetä
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
150 g ranskankermaa
150 g raastettua emmentaljuustoa
Mainos

Kastike:

1 iso sipuli
1 rkl kuivattuja sieniä murskattuna tai jauheena
2 rkl voita
3 oksaa timjamia
1 oksa rosmariinia
3 dl ranskalaisia Puy-linssejä (myydään usein pahvisessa pakkauksessa muiden linssien kanssa samassa hyllyssä) tai vihreitä linssejä
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X