Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä
Ranskalainen perunasosevuoka eli parmentier on klassinen ranskalainen kotiruoka. Kasvisversiossa jauheliha korvataan yrttisellä linssihöystöllä, joka on maustettu kuivatuilla sienillä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä:
1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 dl
keitinlinetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
150 g
ranskankermaa
150 g
raastettua emmentaljuustoa
Kastike:
1 iso
sipuli
1 rkl
kuivattuja sieniä murskattuna tai jauheena
2 rkl
voita
3 oksaa
timjamia
1 oksa
rosmariinia
3 dl
ranskalaisia Puy-linssejä (myydään usein pahvisessa pakkauksessa muiden linssien kanssa samassa hyllyssä) tai vihreitä linssejä
2
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
Keskustelu
Kommentoi juttua: Ranskalainen perunasosevuoka linsseistä