Reseptit
yli 60 min

Ranskalainen sipulikeitto Eero Mäkelän ohjeella

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g sipulia
1-2 rkl voita tai öljyä
ripaus vehnäjauhoja
1 l vettä tai kana- tai lihalientä
1 pieni valkosipulin kynsi
timjamia
1 laakerinlehti
patonkia
emmental- tai gruyerejuustoa

Valmistusohje

Ranskalainen sipulikeitto Eero Mäkelän ohjeella on perinteinen ranskalainen alkukeitto, joka tarjotaan juustolla kuorrutetun patongin kera.

1. Kuumenna viipaloidut sipulit sellaisenaan ilman rasvaa kuivassa, laakeassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes niihin alkaa tulla hiukan väriä.

2. Lisää vähän rasvaa ja aavistus vehnäjauhoja ja kääntele nämä sipulien joukkoon. Lisää lientä ja mausteeksi murskattu valkosipulin kynsi, timjamia ja laakerinlehti. Keitä sipulikeittoa kannen alla 45 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250-300-asteiseksi tai mieluiten grilli. Viipaloi patonki ja paahda palaset korppumaisen rapeiksi.

4. Annostele sipulikeitto liemikuppeihin, nosta keittoon muutama patonkiviipale ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Kuorruta kuumassa uunissa tai grillissä, kunnes juusto saa kauniin värin. Tarjoa ranskalainen sipulikeitto höyryävän kuumana saman tien.

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen sipulikeitto Eero Mäkelän ohjeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X