Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on ruokaisa klassikko.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • ½ kg sipuleita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 l liha-tai kasvislientä
  • 1–2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • ½–1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Päälle

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 2 dl mustaleimajuustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuleita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä.

2. Lisää vehnäjauhot ja valkoviini, sekoita hyvin. Kaada päälle kuuma lihaliemi, ja keitä noin 30 minuuttia. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja pippurilla. Jaa uuninkestäviin annoskulhoihin.

3. Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Nosta ne keiton pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja juusto on sulanut.

Lisää reseptejä:

Ranskalainen sipulikeitto Jättisipulikeitto Ruoka.fi: Kuorrutettu sipulikeitto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen sipulikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.