ranskalainen sipulikeitto
Reseptit

Ranskalainen sipulikeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 700 g sipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 l vahvaa lihalientä
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl laakerinlehtiä
  • 0.5 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 dl valkoviiniä
  • tai punaviiniä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua timjamia

kuorrutus:

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Ranskalainen sipulikeitto

 

  1. Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet. Halkaise sipulit kahtia, leikkaa ohuiksi puoliympyrän mallisiksi siivuiksi. Pilko valkosipulin kynnet pieniksi paloiksi.
  2. Sulata voi kattilan pohjalla, lisää sipulit muutamassa erässä ja kuullota läpinäkyviksi.
  3. Lisää lihaliemi, valkosipulin kynnet, laakerinlehti ja valkopippuri. Anna hautua kannen alla hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.
  4. Keiton kiehuessa paahda leipäviipaleet tilkassa öljyä paistinpannulla tai leivänpaahtimessa.
  5. Lisää keittoon viini ja viinietikka sekä timjami. Keitä muutama minuutti ja maista, lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Annostele keitto uuninkestäville lautasille tai pieniin vuokiin. Asettele leipäviipale keiton päälle ja ripottele pintaan runsaasti juustoraastetta. Kuorruta keittoannoksia uunissa 250 asteessa grillivastuksien alla muutama minuutti. Koristele tuoreelle timjamilla ja tarjoile heti.
  • VINKKI: Voit valmistaa keiton myös osittain tai kokonaan punasipulista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen sipulikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.