Ranskalainen suklaatorttu
Ranskalainen suklaatorttu on sisältä pehmeä, monesti valuvakin, siis kaikin puolin syntisen herkullinen leivonnainen, joka tarjoillaan kerman kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Ranskalainen suklaatorttu:
- 200 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kanelisokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (halkaisija 20 cm).
2. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos ja jauho-kanelisokeriseos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista suklaatorttua 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa suklaatorttu hedelmien tai marjojen ja kanelisokerilla maustetun kermavaahdon tai ranskankerman kera.
Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia: Masariinit Florentiinit Financier-leivokset Ruoka.fi: Ranskalainen suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen suklaatorttu
Helppo ja houkutteleva resepti. Paha puoli reseptissä on se, että paljon kaloreita. Ja juuri sen vuoksi en leivo herkkuja koska söisin luultavasti itse koko kakun kun imeläntuska päällä. Mutta luultavasti leivon sen kun haluan tarjota namia vierailleni.