Reseptit

Ranskalaiset vohvelit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 6 rkl kuohukermaa

päälle:

  • sokeria

täyte:

  • 100 g voita
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 tl vaniljasokeria
  • mausteeksi konjakkia, rommia, pikakahvijauhetta tms.

Valmistusohje

Ranskalaiset vohvelit
  1. Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää kerma nopeasti sekoittaen joukkoon. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin.
  2. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla tai leivinpaperilla 3-5 mm paksu levy. Jaa levy taikinapyörällä viivottimen avulla noin 2,5 cm:n neliöiksi (80-120 kpl). Ripottele pinnalle sokeria. Paista 200-225 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita täytettä varten pehmeä voi, tomusokeri, keltuainen ja vaniljasokeri tasaiseksi. Jos haluat, mausta täyte konjakilla, rommilla tai pikakahvilla. Jos lisäät nestemäistä maustetta, lisää täytteeseen 4 dl tomusokeria. Levitä täytettä leivonnaisille ja paina kaksi vastakkain. Täytä leivonnaiset varovasti, sillä ne rikkoutuvat herkästi.
  • Leivonnaiset säilyvät jääkaapissa täytettyinä useamman päivän.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalaiset vohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.