
Ranskalaiset vohvelit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 6 rkl kuohukermaa
päälle:
- sokeria
täyte:
- 100 g voita
- 3-4 dl tomusokeria
- 1 keltuainen
- 1 tl vaniljasokeria
- mausteeksi konjakkia, rommia, pikakahvijauhetta tms.
Valmistusohje
- Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää kerma nopeasti sekoittaen joukkoon. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin.
- Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla tai leivinpaperilla 3-5 mm paksu levy. Jaa levy taikinapyörällä viivottimen avulla noin 2,5 cm:n neliöiksi (80-120 kpl). Ripottele pinnalle sokeria. Paista 200-225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytettä varten pehmeä voi, tomusokeri, keltuainen ja vaniljasokeri tasaiseksi. Jos haluat, mausta täyte konjakilla, rommilla tai pikakahvilla. Jos lisäät nestemäistä maustetta, lisää täytteeseen 4 dl tomusokeria. Levitä täytettä leivonnaisille ja paina kaksi vastakkain. Täytä leivonnaiset varovasti, sillä ne rikkoutuvat herkästi.
- Leivonnaiset säilyvät jääkaapissa täytettyinä useamman päivän.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalaiset vohvelit