Raparperi-omenapiirakka
Raparperi-omenapiirakka syntyy vikkelästi kaupan pakastealtaan valmiista murotaikinasta. Kookoshiutaleet viimeistelevät herkullisen piirakan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperi-omenapiirakka
- noin 500 g pakastettua muropiirakkapohjataikinaa
Täyte
- 400 g pakastettua raparperia
- 2.5 dl hillosokeria
- 400 g omenasosetta
Pinnalle
- 3 dl kananmunan valkuaista
- 1.5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2.5 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
Raparperi-omenapiirakka syntyy näin:
1. Ota taikinat pakastimesta ja sulata ohjeen mukaan. Eri valmistajien pakkauskoot ovat erilaisia.
2. Kuumenna raparperit kattilassa, lisää joukkoon hillosokeri ja kiehauta. Lisää omenasose ja anna jäähtyä.
3. Painele pehmeät taikinat leivinpaperilla suojatulle uunipannulle. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähissä erin koko ajan vaahdottaen. Lisää kovaan vaahtoon kookoshiutaleet.
5. Levitä jäähtynyt täyte esikypsennetylle piirakkapohjalle. Nosta pinnalle marenkivaahto ja paista raparperi-omenapiirakkaa kunnes pinta saa väriä.
6. Tarjoa raparperi-omenapiirakka itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raparperi-dallaspullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-omenapiirakka