
Raparperi-toscapiirakka
Raparperi-toscapiirakka on unelman pehmeä sisältä ja päältä rapea. Maukas ja rapsakka toscakuorrutus viimeistelee piirakan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Raparperi-toscapiirakka, pohja
- 150 g sulatettua voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 300 g pilkottua raparperia
Raparperi-toscapiirakka, kuorrutus
- 100 g voita
- 150 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl kermaa
Valmistusohje
Raparperi-toscapiirakka leivotaan helposti näin:
- Sekoita 150 grammaa sulatettua voita, puolitoista desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi teelusikallinen suolaa, kaksi kananmunaa ja 250 grammaa maitorahkaa kulhossa. Sekoittele ne kevyesti haarukalla sekaisin.
- Siivilöi joukkoon kaksi desilitraa vehnäjauhoja, yksi desilitra perunajauhoja ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Sekoita taikinaa kevyesti nuolijalla niin, että siitä tulee tasaista. lisää raparperipalat ja sekoita ne kevyesti taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan (23 cm). Esipaista piirakkaa 180 asteessa uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Tee sillä aikaa toscakuorrutus.
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sata grammaa voita, 150 grammaa mantelilastuja, yksi desilitra sokeria, kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja ja puoli desilitraa kermaa.
- Kuumenna toscaseosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes se kiehahtaa kunnolla. Nosta raparperi-toscapiirakka uunista ja levitä kuorrutus kakun pinnalle.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on ruskistunut kauniisti ja piirakka on kypsä.
Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Lue myös Anna.fi: Raparperi-mansikkasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-toscapiirakka