Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperi-toscapiirakka

Raparperi-toscapiirakka on unelman pehmeä sisältä ja päältä rapea. Maukas ja rapsakka toscakuorrutus viimeistelee piirakan. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Raparperi-toscapiirakka, pohja

  • 150 g sulatettua voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 300 g pilkottua raparperia 

Raparperi-toscapiirakka, kuorrutus

  • 100 g voita
  • 150 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

Raparperi-toscapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita 150 grammaa sulatettua voita, puolitoista desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi teelusikallinen suolaa, kaksi kananmunaa ja 250 grammaa maitorahkaa kulhossa. Sekoittele ne kevyesti haarukalla sekaisin.
  2. Siivilöi joukkoon kaksi desilitraa vehnäjauhoja, yksi desilitra perunajauhoja ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Sekoita taikinaa kevyesti nuolijalla niin, että siitä tulee tasaista. lisää raparperipalat ja sekoita ne kevyesti taikinaan.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan (23 cm).  Esipaista piirakkaa 180 asteessa uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Tee sillä aikaa toscakuorrutus.
  4. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sata grammaa voita, 150 grammaa mantelilastuja, yksi desilitra sokeria, kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja ja puoli desilitraa kermaa.
  5. Kuumenna toscaseosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes se kiehahtaa kunnolla. Nosta raparperi-toscapiirakka uunista ja levitä kuorrutus kakun pinnalle.
  6. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on ruskistunut kauniisti ja piirakka on kypsä.

Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Lue myös Anna.fi: Raparperi-mansikkasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-toscapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.