Raparperi-vaniljapiirakka hurmaa. Mehukas vaniljatäyte antaa makeudellaan sopivan vastapainon piirakan hapokkaalle raparperille.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta
Ainekset
Raparperi-vaniljapiirakka:
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ps (80 g)
mantelijauhetta
1 dl
tomusokeria
100 g
voita
1
kananmunankeltuainen
(1-2 rkl
kylmää vettä)
Raparperitäyte:
250 g
raparperia
1 dl
sokeria
200 g
kermaviiliä
1
kananmuna
1 dl
vaniljakreemijauhetta
pinnalle
tomusokeria
Valmistusohje
Raparperi-vaniljapiirakka valmistuu näin:
1. Sekoita jauhot, mantelijauhe ja tomusokeri sekaisin monitoimikoneessa. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja munankeltuainen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa hieman kylmää vettä, jotta saat notkean taikinan.
2. Painele taikina piirakkavuoan (22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohjaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita puolet sokerista ja raparperit kulhossa. Anna maustua noin 10 minuuttia.
4. Vatkaa kulhossa kermaviili, loppu sokeri ja kanamuna tasaiseksi. Lisää vaniljakreemijauhe samalla sekoittaen.
5. Levitä täytekreemi piirakkataikinan päälle. Asettele pinnalle raparperinpalat.
6. Paista raparperi-vaniljapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes raparperi-vaniljapiirakka on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vaniljaisen piirakan jäähtyä. Siivilöi raparperi-vaniljapiirakan pinnalle tomusokeria koristeeksi.
Ohjeessa on kyllä sanottu epäselvästi, että pitääkö tuo vaniljakreemijauhe sekoittaa jauheena vai kreemin muodossa kermaviilin, kananmunan ja sokerin sekaan. Muuten kiva ohje!
Lehdokki
Sanotaanhan tuossa ohjeessa että jauhetta eikä kreemiä. Hyvää tulee.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-vaniljapiirakka
Ohjeessa on kyllä sanottu epäselvästi, että pitääkö tuo vaniljakreemijauhe sekoittaa jauheena vai kreemin muodossa kermaviilin, kananmunan ja sokerin sekaan. Muuten kiva ohje!
Sanotaanhan tuossa ohjeessa että jauhetta eikä kreemiä. Hyvää tulee.