Raparperi-vaniljapiirakka

Raparperi-vaniljapiirakka 

60
min
12 annosta
30-60 min
Mehukas vaniljatäyte antaa makeudellaan sopivan vastapainon piirakan hapokkaalle raparperille.

Ainekset

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 ps (80 g) mantelijauhetta
1 dl tomusokeria
100 g voita
1 kananmunankeltuainen
(1-2 rkl kylmää vettä)

täyte

250 g raparperia
1 dl sokeria
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl vaniljakreemijauhetta

pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, mantelijauhe ja tomusokeri sekaisin monitoimikoneessa. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja munankeltuainen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa hieman kylmää vettä, jotta saat notkean taikinan.

2. Painele taikina piirakkavuoan (22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohjaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita puolet sokerista ja raparperit kulhossa. Anna maustua noin 10 minuuttia.

4. Vatkaa kulhossa kermaviili, loppu sokeri ja kanamuna tasaiseksi. Lisää vaniljakreemijauhe samalla sekoittaen.

5. Levitä täytekreemi piirakkataikinan päälle. Asettele pinnalle raparperinpalat.

6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.

Resepti on julkaistu Kotiliesessä 11/17.

Lisää ihania raparperiherkkuja:

Ranskalainen raparperitorttu

raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-marenkipiirakka

raparpericrumble

Raparpericrumble

Ruoka.fi: Vanilja-raparperipiirakka

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
13.06.2017
Katri Schröder
anton reenpää