Reseptit
alle 30 min

Raparperihillo

Raikas raparperihillo saa ihanan maun kanelitangosta. Tarjoa raparperihillo lettujen, paahtoleivän tai pannukakun kanssa. Se sopii myös muihin makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperihillo:

1 kg raparperipaloja
1/2 dl vettä
500 g hillosokeria
1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Huuhdo ja paloittele raparperit.

2. Kaada vesi, raparperipalat ja hillosokeri kattilaan. Sekoita höyryävää seosta. Lisää kanelitanko ja kiehauta ainekset.

3.Keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia, kunnes raparperipalat alkavat hajota.  Sekoita raparperihilloa välillä. Kuori vaahto ja poista kanelitanko. Jäähdytä raparperihilloa noin 15 minuuttia.

4.Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje purkit huolellisesti. Säilytä raparperihillo mieluiten viileässä.

Lue myös: Riittoisa raparperi – katso herkulliset ohjeet!

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Raparperihilloreseptistä puuttuu veden määrä, vai pitäääkö itse kokeilla sopivaa.

Kesäterveisin
nimimerkki tein jo hyvää mehua

Kommentoi juttua: Raparperihillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X