Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperihöyrymehu

Raparperihöyrymehu saa paahteisen säväyksen fariinisokerista tai siirapista. Valmis mehu maistuu sellaisenaan tai vaikkapa kesäisen raikkaassa boolissa.

Ainekset

Raparperihöyrymehu

  • 5 kg raparperia
  • 1.5 kg sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • tai siirappia

Valmistusohje

 

  1. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain höyrymehustimen marjakehikkoon siten, että alin ja päällimmäinen kerros ovat raparperia.Sulje kansi tiiviisti.
  2. Täytä keittimen alin kattilaosa vedellä ja kokoa keitin. Keitä noin 20 minuuttia ja tyhjennä mehukattila. Kaada ensimmäinen mehuerä takaisin kattilaan, jotta sokeri liukenee tasaisesti.
  3. Valuta mehua vähitellen kattilaan. Keitä raparperia noin tunnin ajan. Kiehauta kertynyt mehu ja pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin.
  • noin 4 l mehua

Kokeile myös näitä mehureseptejä: Sakea marjanektari Pehmeä mustaherukkamehu Keitetty punaherukka-vadelmamehu Ruoka.fi: Tuoremehua variksenmarjasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperihöyrymehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.