Raparperikeikauskakku ja mantelikerma
Raparperikeikauskakku ja mantelikerma on alkukesän kahvikutsujen vastustamaton herkkupari. Herkullinen keikauskakku syntyy nuorista raparperinvarsista ja mantelikerma saa makua mantelimassasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperikeikauskakku:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 3 kananmunaa
Täyte
- 6 raparperinvartta
- 1 dl sokeria
- 2 rkl voita tai margariinia
Mantelikerma
- 2 dl kuohukermaa
- 25 g mantelimassaa
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Nypi rasva joukkoon. Sekoita munat yksitellen huolella välillä sekoittaen.
2. Huuhtele ja paloittele rapar-perit. Nosta palat kattilaan sokerin ja rasvan kanssa. Sekoita, kunnes ainekset kiehahtavat ja raparperit hieman mehustuvat.
3. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohja-kakkuvuoka. Levitä raparperiseos tasaisesti ensin vuoan pohjalle. Lusikoi taikina tasaisesti päälle ja tasoita taikinan pintaa hieman kostutetulla lusikalla.
4. Paista raparperikakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Nosta hetkeksi jäähtymään ritilälle. Kumoa raparperikakku tarjoiluvadille ja poista paperit. Anna raparperikeikauskakun jäähtyä kunnolla.
5. Nosta mantelimassa hetkeksi pakastimeen. Vaahdota kerma ja raasta joukkoon kylmä mantelimassa. Sekoita kevyesti. Tarjoile mantelikerma raparperikeikauskakun kera.
Katso myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Anna.fi/ruoka: Vanilja-raparperipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperikeikauskakku ja mantelikerma