raparperikeikauskakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperikeikauskakku

Raparperikeikauskakku on kevään herkullisin kahvikakku, jolle raparperinvarret ja sitruuna antavat raikkaan maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Raparperit:

  • 2-3 raparperinvartta
  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl kanelisokeria

TAIKINA

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ puolen sitruunan mehu
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Halkaise raparperinvarret ja leikkaa ne pitkänomaisen leipävuoan levyisiksi paloiksi.

2. Voitele vuoka, pohja runsaammin kuin reunat. Ripota pohjalle fariini- ja kanelisokeria.

3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää sitruunan kuori ja mehu, sekä siivilänläpi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kumoa raparperikeikauskakku vadille.

Kokeile myös muita raparperiherkkuja: Raparperi-marenkipiirakka Raparperipaistos Raparpericrumble Ruoka.fi: Raparperimuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperikeikauskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.