Raparperikeikauskakku
Raparperikeikauskakku on kevään herkullisin kahvikakku, jolle raparperinvarret ja sitruuna antavat raikkaan maun.
- Kasvis
Ainekset
Raparperit:
- 2-3 raparperinvartta
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl kanelisokeria
TAIKINA
- 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ puolen sitruunan mehu
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Halkaise raparperinvarret ja leikkaa ne pitkänomaisen leipävuoan levyisiksi paloiksi.
2. Voitele vuoka, pohja runsaammin kuin reunat. Ripota pohjalle fariini- ja kanelisokeria.
3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää sitruunan kuori ja mehu, sekä siivilänläpi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kumoa raparperikeikauskakku vadille.
Kokeile myös muita raparperiherkkuja: Raparperi-marenkipiirakka Raparperipaistos Raparpericrumble Ruoka.fi: Raparperimuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperikeikauskakku