Raparperilikööri
Raikas raparperi‑likööri on maustettu vaniljalla. Voit pehmentää makua vaihtamalla puolet raparperista mansikoihin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Raparperilikööri
- 1 l ohuiksi paloiksi leikattuja nuoria raparperin varsia
- 8 dl vodkaa
- vaniljatanko
- 3-4 dl vaaleaa siirappia
Valmistusohje
Tällä ohjeella valmistat noin 1 litran raparperilikööriä.
1. Lado viipaloitu raparperi kannelliseen lasitölkkiin. Nuorista, vasta nousseista varsista tulee kaunein väri. Kaada päälle kirkasta viinaa. Ravistele tölkkiä, jotta neste sekoittuu raparperipaloihin.
2. Anna maustua kaksi viikkoa. Lisää halkaistu vaniljatanko ja seisota toiset kaksi viikkoa.
3. Siivilöi sisältö harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Lisää likööriin siirappia maun mukaan.
4. Anna raparperiliköörin valmistua pimeässä ja viileässä paikassa vähintään neljä viikkoa, jotta maut ehtivät kehittyä.
Lue myös: Sorbus-likööri Marttojen ohjeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperilikööri