Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Raparperilikööri

Raikas raparperi‑likööri on maustettu vaniljalla. Voit pehmentää makua vaihtamalla puolet raparperista mansikoihin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperilikööri

1 l ohuiksi paloiksi leikattuja nuoria raparperin varsia
8 dl vodkaa
vaniljatanko
3-4 dl vaaleaa siirappia
Mainos

Valmistusohje

 

Tällä ohjeella valmistat noin 1 litran raparperilikööriä.

1. Lado viipaloitu raparperi kannelliseen lasitölkkiin. Nuorista, vasta nousseista varsista tulee kaunein väri. Kaada päälle kirkasta viinaa. Ravistele tölkkiä, jotta neste sekoittuu raparperipaloihin.

2. Anna maustua kaksi viikkoa. Lisää halkaistu vaniljatanko ja seisota toiset kaksi viikkoa.

3. Siivilöi sisältö harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Lisää likööriin siirappia maun mukaan.

4. Anna raparperiliköörin valmistua pimeässä ja viileässä paikassa vähintään neljä viikkoa,  jotta maut ehtivät kehittyä.

Lue myös: Sorbus-likööri Marttojen ohjeella

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperilikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X