Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperi-mansikkamehu

Raparperi-mansikkamehu säilöö kesän maun pulloon. Vanilja tuo klassikkomakupariin ihanan lisätwistin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Raparperi-mansikkamehu

  • ½ l vettä
  • 1 l huuhdottua raparperia paloiteltuna
  • 1 l kypsiä mansikoita
  • 1 pitkittäin halkaistu vaniljatanko
  • 5-6 dl (400-500 g) sokeria / 1 l mehua

Valmistusohje

Raparperi-mansikkamehu tehdään helposti näin:

  1. Kiehauta vesi ja lisää siihen huuhdotut ja peratut marjat sekä raparperinpalat. (Lisää halkaistu vaniljatanko, jos haluat mehuun vaniljan makua.)
  2. Keitä niitä kannen alla sekoittamatta 10-15 minuuttia tai kunnes näet veden muuttuvan mehuksi. Älä sekoita, ettei raparperi hajoa liian pieneksi.
  3. Valuta kirkas mehu harsokankaalla vuoratun siivilän läpi toiseen astiaan. Painele marjamassaa varovasti niin, että mehu irtoaa.
  4. Mittaa mehu ja lisää tarpeellinen määrä sokeria. Kaada sokeroitu mehu toiseen kattilaan, sekoita ja kiehauta.
  5. Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois ja pullota raparperi-mansikkamehu heti.
  6. Soseuta tähteeksi jäänyt marjamassa, sokeroi ja käytä vaikka piirakan täytteeksi.

Lue myös: Raparperijuoma virkistää

Lue myös Anna.fi: Raparperimehu 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-mansikkamehu

Saara

Ohjeessa käsketään kiehauttamaan vesi, mutta ei kerrota paljonko vettä tulee.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Saara! Kiitos viestistäsi ja tarkkaavaisuudestasi! Mehuun riittää hyvin puolisen litraa vettä, koska mansikoista ja raparperista irtoaa myös nestettä. Lisäsin veden määrän ohjeeseen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.