Raparperimehu
Jääkylmä raparperimehu on ihana kesäjuoma. Se sopii vaikkapa kesäisten juhlien alkudrinkiksi tai talkoiden janojuomaksi. Raparperimehun koristeeksi ja mausteeksi sopivat mansikat ja minttu.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Raparperimehu:
- 5 kg raparperia
- 2 dl vaaleaa siirappia
- peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
- 1 kg kide- tai ruokosokeria
Valmistusohje
1. Paloittele raparperi. Kaada raparperipalat höyrymehustimen kehikko-osaan. Leikkele joukkoon inkiväärilastuja ja kaada päälle siirappi. Sulje kansi. 2. Keitä voimakkaasti noin 20 minuuttia. Valuta mehu ja kaada ensimmäinen erä takaisin raparperien päälle keittimeen. Jatka keittämistä, kunnes raparperipalat vaalenevat ja mehu irtoaa. 3. Valuta mehu ja mittaa se kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna. Kaada mehu pulloihin, peitä korkeilla, jäähdytä ja säilytä kylmässä. 4. Tarjoile juoma mansikoilla, mintunlehdillä tai raparperin oksalla koristettuna.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperimehu