Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperimehu

Jääkylmä raparperimehu on ihana kesäjuoma. Se sopii vaikkapa kesäisten juhlien alkudrinkiksi tai talkoiden janojuomaksi. Raparperimehun koristeeksi ja mausteeksi sopivat mansikat ja minttu.

Ainekset

Raparperimehu:

  • 5 kg raparperia
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
  • 1 kg kide- tai ruokosokeria

Valmistusohje

 

1. Paloittele raparperi. Kaada raparperipalat höyrymehustimen kehikko-osaan. Leikkele joukkoon inkiväärilastuja ja kaada päälle siirappi. Sulje kansi. 2. Keitä voimakkaasti noin 20 minuuttia. Valuta mehu ja kaada ensimmäinen erä takaisin raparperien päälle keittimeen. Jatka keittämistä, kunnes raparperipalat vaalenevat ja mehu irtoaa. 3. Valuta mehu ja mittaa se kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna. Kaada mehu pulloihin, peitä korkeilla, jäähdytä ja säilytä kylmässä. 4. Tarjoile juoma mansikoilla, mintunlehdillä tai raparperin oksalla koristettuna.

Lue myös: Riittoisa raparperi – katso herkulliset reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperimehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.