Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pullapohjainen raparperipiirakka juureen

Pullapohjainen juureen leivottu raparperipiirakka on lapsuudesta tuttu kesäherkku, joka maistuu parhaalta kylmän maitolasillisen kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Juuri:

  • 3 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

taikina:

  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa

voiteluun:

  • munaa

täyte:

  • raparperihilloketta

Valmistusohje

Pullapohjainen raparperipiirakka leivotaan helposti näin:

 1. Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon noin 3 dl vehnäjauhoja. Anna löysähkön taikinan olla huoneenlämmössä tai viileämmässä (10 asteessa) 3-10 tuntia. Sinä aikana taikina kuplii ja kohoilee ja siihen kehittyy makua.1.

2. Lisää taikinajuureen öljyä, suolaa, kardemummaa, sokeria ja vehnäjauhoja. Taikina saa olla löysähköä. Alusta taikinaa noin 5 minuuttia tai kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan nousta.

3. Kauli uunipannun kokoinen taikinalevy. Jätä osa taikinasta taikinanauhoja varten. Levitä levylle raparperihilloketta. Koristele raparperipiirakan pinta taikinanauhoilla ristikkokuvioksi. Käännä taikinan reunoja noin 2 cm täytteen päälle. Voitele reunat ja nauharistikko kananmunalla.

4. Paista raparperipiirakkaa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

Vinkki: Tarjoa pullapohjainen raparperipiirakka itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot raparperi-kookosneliöt


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullapohjainen raparperipiirakka juureen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.