Pullapohjainen raparperipiirakka juureen
Pullapohjainen juureen leivottu raparperipiirakka on lapsuudesta tuttu kesäherkku, joka maistuu parhaalta kylmän maitolasillisen kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Maidoton
Ainekset
Juuri:
- 3 dl vettä
- 10 g hiivaa
- 3 dl vehnäjauhoja
taikina:
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
voiteluun:
- munaa
täyte:
- raparperihilloketta
Valmistusohje
Pullapohjainen raparperipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon noin 3 dl vehnäjauhoja. Anna löysähkön taikinan olla huoneenlämmössä tai viileämmässä (10 asteessa) 3-10 tuntia. Sinä aikana taikina kuplii ja kohoilee ja siihen kehittyy makua.1.
2. Lisää taikinajuureen öljyä, suolaa, kardemummaa, sokeria ja vehnäjauhoja. Taikina saa olla löysähköä. Alusta taikinaa noin 5 minuuttia tai kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan nousta.
3. Kauli uunipannun kokoinen taikinalevy. Jätä osa taikinasta taikinanauhoja varten. Levitä levylle raparperihilloketta. Koristele raparperipiirakan pinta taikinanauhoilla ristikkokuvioksi. Käännä taikinan reunoja noin 2 cm täytteen päälle. Voitele reunat ja nauharistikko kananmunalla.
4. Paista raparperipiirakkaa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
Vinkki: Tarjoa pullapohjainen raparperipiirakka itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot raparperi-kookosneliöt
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pullapohjainen raparperipiirakka juureen