1. Mittaa kattilaan 1 l raparperikuutioita ja noin 3 dl sitruunamehua. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperi pehmenee.
2. Tee kermaseos. Mittaa toiseen kattilaan 8 dl kermaa ja 3 dl sokeria. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Kerma kiehuu helposti yli, joten kiehauta varovasti. Ota kermakattila liedeltä ja sekoita joukkoon raparperi-sitruuna- seos. Sekoita kevyesti. Kaada vanukas tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin yöksi tai vähintään 8 tunniksi.
3. Tee koriste etukäteen. Raparperista tulee kauniin väristä, kun yhdistät sen mansikan kanssa. Ota 1 dl raparperia ja leikkaa raparperista pitkulaisia viipaleita. Laita viipaleet, 100 g pakastemansikoita ja noin 1/2 dl sokeria kattilaan. Kiehauta ja jätä kattila levylle. Laita kansi kiinni ja anna raparperin ja mansikoiden hautua sokeriliemessä. Nosta kylmään. Älä sekoita turhaan, etteivät raparperiviipaleet mene rikki. Nostele mansikka-raparperit possetin päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: Riittoisa raparperi – katso helpot reseptit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperiposset
Onko tosi että 3 desilitraa sitruunamehua paparperiposseen?
Tämä annos on todella suuri. Ison porukan jälkiruoka. Tästä tulee 10 annosta. Jos haluat tehdä esimerkiksi vain noin 4-5 hengen annoksen, niin puolita määrät. Resepti on siirretty lehdestä verkkoon ja sokerin määrä oli ohjeessa kaksi kertaa. Se on nyt korjattu. Myös sitruunat ovat erilaisia, joskus sitruuna on niin makea, ettei se hyydytä kermaa. Näinkin voi käydä. Pienemmällä sitruunan määrällä pärjää, jos käyttää sokerina esimerkiksi hyytelösokeria, siinähän on sitruunahappoa mukana.