Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperisima

Raparperisima on raikas jano- ja juhlajuoma. Kauniin rapar­perisiman voi koristella mansikkaviipaleilla ja mintunlehdillä..

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Raparperisima

  • 1 kg raparperia
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 4 l vettä
  • 1/8 tl tuorehiivaa

Lisäksi

  • 6 tl sokeria
  • korkillisia pulloja

Valmistusohje

Raparperisima tehdään helposti näin:

1. Pese ja paloittele yksi kilogramma raparpereja. Raparpereja ei tarvitse kuoria.

2. Nosta raparperit isoon kattilaan. Lisää kolme desilitraa fariinisokeria ja kaksi desilitraa valkoista sokeria sekä kaksi litraa kiehuvaa vettä. Lisää loppu eli kaksi litraa vettä kylmänä.

3. Ota kattilasta desilitra nestettä ja liuota siihen hiivanokare. Lisää neste kattilaan.

4. Peitä kattila kannella. Raparperisima saa tekeytyä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

5. Siivilöi sima. Pane hyvin pestyjen pullojen pohjalle yksi teelusikallinen sokeria. Pullota raparperisima ja sulje korkeilla. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista 3–5 päivän kuluttua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2021.

Vinkki: Kokeile myös vadelmista ja raparperista tehtyä raparperijuomaa

Lue myös Anna.fi: Itse tehty sima kruunaa vapun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperisima

Hilu

Hieno ohje. Raparperit pian hyvän pituisia, nuoria. Juhannuksena simaa, kun pullotan vanhanaikaisiin porsliinikorkkisiin pulloihin, nyt tuli muillekkin käyttöä! KIITOKSET!

Tietämätön

Aineksissa on mainittu ti. Mitä se tarkoittaa?

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Pahoittelen sekaannusta. Ohjeessa oli harmillinen kirjoitusvirhe. Korjasin lyhenteen oikeaan muotoon tl. Tuoretta hiivaa tulee simaan pienen pieni nokare.

Iris

Siis raparperejä ei keitetä lainkaan, vain kiehuvaa vettä päälle ja kylmää perään?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.