
Raparperisima
Raparperisima on raikas jano- ja juhlajuoma. Kauniin raparperisiman voi koristella mansikkaviipaleilla ja mintunlehdillä..
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperisima
- 1 kg raparperia
- 3 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 4 l vettä
- 1/8 tl tuorehiivaa
Lisäksi
- 6 tl sokeria
- korkillisia pulloja
Valmistusohje
Raparperisima tehdään helposti näin:
1. Pese ja paloittele yksi kilogramma raparpereja. Raparpereja ei tarvitse kuoria.
2. Nosta raparperit isoon kattilaan. Lisää kolme desilitraa fariinisokeria ja kaksi desilitraa valkoista sokeria sekä kaksi litraa kiehuvaa vettä. Lisää loppu eli kaksi litraa vettä kylmänä.
3. Ota kattilasta desilitra nestettä ja liuota siihen hiivanokare. Lisää neste kattilaan.
4. Peitä kattila kannella. Raparperisima saa tekeytyä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
5. Siivilöi sima. Pane hyvin pestyjen pullojen pohjalle yksi teelusikallinen sokeria. Pullota raparperisima ja sulje korkeilla. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista 3–5 päivän kuluttua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2021.
Vinkki: Kokeile myös vadelmista ja raparperista tehtyä raparperijuomaa
Lue myös Anna.fi: Itse tehty sima kruunaa vapun

Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperisima
Hieno ohje. Raparperit pian hyvän pituisia, nuoria. Juhannuksena simaa, kun pullotan vanhanaikaisiin porsliinikorkkisiin pulloihin, nyt tuli muillekkin käyttöä! KIITOKSET!
Aineksissa on mainittu ti. Mitä se tarkoittaa?
Hei! Pahoittelen sekaannusta. Ohjeessa oli harmillinen kirjoitusvirhe. Korjasin lyhenteen oikeaan muotoon tl. Tuoretta hiivaa tulee simaan pienen pieni nokare.
Siis raparperejä ei keitetä lainkaan, vain kiehuvaa vettä päälle ja kylmää perään?