Reseptit
yli 60 min
8

Rapea juures-mozzarellasalaatti

Puna-, kelta- ja raitajuurista sekä mozzarellajuustosta koottu salaatti tuo väriä noutopöytään. Jos kaipaat salaattiin suolaisempaa juustoa, voit vaihtaa mozzarellan vuohenjuuston tai fetaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 keltajuurta
2 raitajuurta
2 punajuurta
1-2 ruukkua rapeaa salaattia
2 palloa (à 125 g) puhvelinmaitomozzarellaa
1 dl suolaamattomia pistaaseja

Kastike:

1 dl öljyä
1/2 dl omenaviinitetikkaa
1/2 dl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sinappia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese juurekset ja keitä kuorineen melkein kypsäksi noin 30 minuuttia, niihin saa jäädä vähän purutuntumaa. Anna jäähtyä ja kuori veitsellä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi vihannes- leikkurilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.

2. Pese ja kuivaa salaatti, revi se vadin pohjalle. Lado juuresviipaleet kauniiksi asetelmaksi salaatin päälle. Revi mozzarella pieniksi paloiksi juuresten päälle.

3. Tee kastike. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin. Sulje kansi ja ravista voimakkaasti, kunnes kastike tasaista. Anna maustua 15 minuuttia.

4. Valuta kastiketta juuresten päälle tai tarjoa erikseen. Koristele rouhitulla pistaasilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Lisää salaatteja noutopöytään:

pancetta-pastasalaatti

Pancetta-pastasalaatti

sriracha-katkarapusalaatti

Sriracha-katkarapusalaatti

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Anna.fi: Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.