Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapeat kikherneet

Mausteiset, pannulla rapeiksi paahdetut kikherneet ovat ihana naposteluherkku. Ne sopivat myös salaattien sekaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rapeat paahdetut kikherneet:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ¼ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl jauhettua kuminaa
  • 1 tlk (380/ 230 g) kikherneitä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl punaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Lämmitä öljy pannulla, lisää pannulle kuivamausteet ja kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.

2. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet. Sekoittele niin, että mausteet tarttuvat kikherneisiin. Paista herneisin väri ja rapeus.

3. Lisää suola, mustapippuri ja punaviinietikka. Sekoita hyvin. Kaada lautaselle ja anna jäähtyä.

4. Tarjo kikherneeet sellaisenaan tai esimerkiksi fetajuustolla höystetyn kurkku-tomaattisalaatin kera

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Kokeile kikherneitä myös näissä salaateissa: 

kikherne-kasvissalaatti

Kikherne-kasvissalaattia ja leipäkrutonkeja 

ruokaisa caesarsalaatti

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa 

peruna-kikherne-tillisalaatti

Peruna-kikherne-tillisalaatti

Anna.fi: Kurkku-kikhernesalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat kikherneet

Soppa-mummo

Ei muuten jatkunut mainoksen jälkeen…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.