Rapeat piparit
Rapeat piparit ovat perinteisiä, ihanan rapeita piparkakkuja, jotka tuovat kotiin aidon joulun tuoksun. Ohjeella leivot 20-100 piparia koosta riippuen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Rapeat piparit:
- 250 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl ruokosokeria
- 1 dl siirappia
- 2 pientä kananmunaa
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 500 g (7 dl) vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Vaahdota voita ja sokeria kymmenisen minuuttia. Lisää munat ja siirappi yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Anna piparitaikinan levätä viileässä seuraavaan päivään.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli piparitaikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi ja leivo piparkakuiksi. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä koosta riippuen 4-10 minuuttia. Jäähdytä piparit ritilällä tai muulla tasaisella alustalla. Säilytä rapeat piparit rasiassa.
Kokeile myös muita maukkaita piparireseptejä: Laktoosittomat piparit Keliaakikon piparit Valkoiset piparit Ruoka.fi: Ruis-kanelipiparit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapeat piparit