Reseptit
yli 60 min

Rapeat piparit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g huoneenlämpöistä voita
2 dl ruokosokeria
1 dl siirappia
2 pientä kananmunaa
2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl ruokasoodaa
500 g (7 dl) vehnäjauhoja

Valmistusohje

Rapeat piparit ovat perinteisiä, ihanan rapeita piparkakkuja, jotka tuovat kotiin aidon joulun tuoksun. Ohjeella leivot 20-100 piparia koosta riippuen.

1. Vaahdota voita ja sokeria kymmenisen minuuttia. Lisää munat ja siirappi yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Anna piparitaikinan levätä viileässä seuraavaan päivään.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli piparitaikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi ja leivo piparkakuiksi. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä koosta riippuen 4-10 minuuttia. Jäähdytä piparit ritilällä tai muulla tasaisella alustalla. Säilytä rapeat piparit rasiassa.

Kokeile myös muita maukkaita piparireseptejä:
Laktoosittomat piparit
Keliaakikon piparit
Valkoiset piparit
Ruoka.fi: Ruis-kanelipiparit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rapeat piparit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X