Reseptit
30-60 min
4

Rapsakat falafelpihvit

Kikherneet ovat tietysti suosittujen falafelien raaka-aine. Pihvimassa surahtaa suit sait sukkelaan monitoimikoneessa ja pihvit paistuvat superrapeiksi runsaassa öljyssä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Rapeat falafelpihvit:

3 dl kuivattuja kikherneitä
vettä liottamiseen ja keittämiseen
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
öljyä
1 dl vettä tai kivennäisvettä
1 dl tahine-seesamitahnaa
1 muna
puolen sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sweet chili-kastiketta
0.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl korppujauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
rouhittua mustapippuria
0.5 dl silputtua persiljaa
0.5 dl silputtua korianteria
vehnäjauhoja ja korppujauhoja leivittämiseen
öljyä paistamiseen

Valmistusohje

 

  • Herneiden liotusaika ja keittäminen 10 tuntia
  • Valmistusaika 45 minuuttia

1. Liota herneitä yön yli. Kiehauta ne liotusvedessään ja kaada siivilään, huuhdo ja kaada herneet takaisin kattilaan. Mittaa kattilaan uusi vesi ja keitä herneitä puolisen tuntia. Kaada siivilöidyt herneet monitoimi-koneeseen.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä ja kaada herneiden joukkoon. Huuhdo pannu vedellä. Lisää vesi, tahine, muna, sitruunamehu, suola ja chilikastike muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasainen tahna.

3. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Silppua yrtit ja lisää jauhoihin. Kaada jauhoseos hernemassaan ja sekoita tasainen taikina. Muovaa taikinasta vehnäjauhoissa suuria pyöryköitä. Litistä pyörykät korppujauhokeossa pihveiksi ja paista öljyssä. Tarjoa falafelpihvit esimerkiksi kurkkukuutioilla ja mintulla maustetun jogurttikastikkeen kera.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rapsakat falafelpihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X