Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapsakat rosmariinikeksit

Tuore rosmariini antaa kekseille ihanan makuvivahteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Rosmariinikeksit:

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl tuoretta rosmariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelilastuja
  • (1 rkl vettä)

Valmistusohje

Rapeat rosmariinikeksit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita voi ja sokeri vatkaimella. Silppua rosmariini pieneksi ja sekoita se mantelilastujen kanssa jauhoihin. Sekoita jauhoseos voiseokseen ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa 1 rkl vettä.

2. Tee taikinasta pallo ja laita se leivinpaperin päälle. Peitä taikina toisella leivinpaperin palalla ja litistä. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin tunniksi. Jos jätät taikinan lepäämään pidemmäksi aikaa, kiedo se kelmuun.

3. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi ja painele siitä piparimuotilla paloja. Laita väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Ohje löytyy Pipsa Hurmerinnan keittokirjasta: Pipsan keittiössä (Tammi).

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Juustotarjottimen helmet syntyvät myös näillä ohjeilla:

parmesaani rosmariini keksit resepti

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

helpot ja nopeat leipätikut

Helpot ja nopeat juustotangot

parmesaani-yrttitikut

Parmesaani-yrttitikut

Ruoka.fi: Mureat juustokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapsakat rosmariinikeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.