Rapu-perunakroketit ja yuzumajoneesi
Rapu-perunakroketit ja mausteinen yuzymajoneesi sopivat naposteltaviksi illanvietossa tai vaikka osaksi buffetpöydän tarjoiluja. Friteeraus viimeistelee herkulliset pallukat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Rapu-perunakroketit
- 1 ps (500/400 g) raakoja, kuorettomia jättikatkaravunpyrstöjä
- 300 g jauhoista perunaa
- 1 rkl kapriksia
- 1 kananmuna
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Leivitykseen
- 1 dl pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja tai maidottomia kuivattuja leivänmuruja
Kypsennykseen
- friteeraus- tai auringonkukkaöljyä
Yuzumajoneesi
- 1 kananmuna
- 1 tl sinappia
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- 3 dl rypsiöljyä
- 1 rkl yuzukastiketta (Yutaka)
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Rapu-perunakroketit ja yuzumajoneesi tehdään helposti näin:
- Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella.
- Valuta ravut ja poista suolet halkaisemalla pyrstö. Nosta ravut ja kuumat perunat monitoimikoneeseen kapriksien kanssa. Aja tasaiseksi. Lisää kananmuna, sitruunankuori, hienonnettu ruohosipuli ja ripaus rouhittua mustapippuria massan joukkoon. Kääntele tasaiseksi.
- Valmista yuzumajoneesi. Nosta huoneenlämpöinen kananmuna sinapin ja valkosipulin kanssa korkealaitaiseen kulhoon. Aseta pohjalle sauvasekoitin. Valuta päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylös kulhon pohjalta. Seos muuttuu majoneesiksi. Mausta majoneesi yuzukastikkeella ja suolalla.
- Muotoile rapumassasta pieniä, ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä. Kierittele pyörykät lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa kuumassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti lämpiminä sitruunalohkojen ja majoneesin kanssa.
Katso lisää ohjeita: Jättikatkaravut pippurikastikkeessa Grillatut jättikatkaravunpyrstöt Ruoka.fi: Karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapu-perunakroketit ja yuzumajoneesi