Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapuceviche-avokadot

Nopea alkupala syntyy avokadosta ja rapusalaatista. Pariksi käyvät myös parsa ja uppomuna.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapu-ceviche

  • 200 g pakaste katkarapuja
  • 1 salottisipuli
  • ½ kurkku
  • ½ punainen chili
  • 1 limetin mehu
  • 1–2 rkl öljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl tuoretta korianteria

Lisäksi

  • 4 syöntikypsää avokadoa

Valmistusohje

Katkarapu-ceviche valmistuu näin:

1. Sulata ravut huoneenlämmössä tai siivilässä veden alla, valuta hyvin. Hienonna osa ravuista, osan voi jättää kokonaiseksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise kurkku ja kaavi lusikalla siemenet pois. Leikkaa viipaleiksi tai kuutioi. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Yhdistä kaikki ainekset. Lisää joukkoon limetin mehu, öljy, suola ja hienonnettu korianteri. Laita kylmään maustumaan noin 15 minuutiksi.

3. Halkaise avokadot, ota kivi pois. Laita puolikkaat vadille, lusikoi päälle täytettä. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa alkupalana tai osana muita ruokia.

Vinkki: Kypsän avokadon tunnistaa, kun sen päästä irrottaa pienen kannan, josta avokado on roikkunut puussa. Alta paljastuva väri kertoo onko avokado kypsää. Vihreä tarkoittaa raakaa, tummanruskea ylikypsää ja kellertävä väri kypsää.

Lisää reseptejä:

Avokadoleivät Raikas avokadosalaatti Ruoka.fi: Lohi-avokadopalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapuceviche-avokadot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.