Rapuja Savoyn tapaan
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 40 kpl rapuja
- 10 l vettä
- 350 g karkeaa merisuolaa
- 10 sokeripalaa
- 2 punttia kruunutilliä
Valmistusohje
1. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä, ja huuhtele ne huolellisesti. Pese ravut tarvittaessa puhtaalla harjalla tai huuhdo huolellisesti.
2. Anna rapujen levähtää puolisen tuntia kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.
3. Mittaa vesi, suola ja sokeripalat isoon, noin 15 litran kattilaan. Lisää veteen puntti tilliä. Keitä vettä viitisen minuuttia.
4. Kumoa ravut kerralla kiehuvaan veteen. Painele rapuja reikäkauhalla veden alle. Keitä rapuja kolme minuuttia siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua rapujen lisäämisen jälkeen.
5. Poista liemestä tilli ja lisää veteen nippu tuoretta tilliä. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Nosta kattila altaaseen ja juoksuta altaaseen kylmää vettä. Vaihda tilli vielä kerran jäähtymisen aikana. Ravut ovat parhaimmillaan maustuttuaan vuorokauden keitinliemessä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapuja Savoyn tapaan