Reseptit

Rapuja Savoyn tapaan

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 40 kpl rapuja
  • 10 l vettä
  • 350 g karkeaa merisuolaa
  • 10 sokeripalaa
  • 2 punttia kruunutilliä

Valmistusohje

Rapuja Savoyn tapaan

1. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä, ja huuhtele ne huolellisesti. Pese ravut tarvittaessa puhtaalla harjalla tai huuhdo huolellisesti.

2. Anna rapujen levähtää puolisen tuntia kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.

3. Mittaa vesi, suola ja sokeripalat isoon, noin 15 litran kattilaan. Lisää veteen puntti tilliä. Keitä vettä viitisen minuuttia.

4. Kumoa ravut kerralla kiehuvaan veteen. Painele rapuja reikäkauhalla veden alle. Keitä rapuja kolme minuuttia siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua rapujen lisäämisen jälkeen.

5. Poista liemestä tilli ja lisää veteen nippu tuoretta tilliä. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Nosta kattila altaaseen ja juoksuta altaaseen kylmää vettä. Vaihda tilli vielä kerran jäähtymisen aikana. Ravut ovat parhaimmillaan maustuttuaan vuorokauden keitinliemessä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapuja Savoyn tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.