Keitetyt ravut
Näin esivalmistelet ja keität rapusaaliin oikeaoppisesti. Lue myös, miten keität pakasteravuista ihanan sesonkiherkun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Keitetyt ravut:
- 40 rapua
- 5 l vettä
- 1 ½ dl karkeaa suolaa
- 1 nippu kruunutilliä
- 3 sokeripalaa tai
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Keitetyt ravut valmistuvat helposti näin:
1. Pese ravut pehmeällä harjalla kylmän, juoksevan veden alla. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä eikä mahapuolelle tai saksien väliin jää mutaa tai hiekkaa. Kiehauta vesi, suola, sokeri ja puolet tillin varsista. Säästä kukinnot jäähdytysliemeen, kiehuessaan siemenet antavat karvasta makua.
2. Pudottele ravut yksitellen, vatsa edellä kuplien kiehuvaan veteen, isoimmat ensin. Lisää rapuja vasta, kun vesi taas kiehuu. Lisää loput tillin varret, ne pitävät ravut veden alla. Keitä rapuja kymmenisen minuuttia viimeisen ravun lisäämisestä. Kypsät keitetyt ravut ovat punaisia. Toinen tuntomerkki on kuoren ja pyrstön väliin syntyvä rako.
3. Nosta tillit kattilasta ja lisää liemeen nuppuiset kukinnot ja tuoreita varsia. Jäähdytä ravut liemessään kylmässä vesihauteessa. Anna maustua kylmässä noin 12 tuntia. Tarjoa viileinä.
4. Kokoa keitetyt ravut komeaksi keoksi vadille ja korista tillin kukinnoilla.
Vinkki: Näin valmistat pakasteravut. Keitä edellisen ohjeen mukainen liemi, suolaa puolet vähemmän. Kaada liemi kuumana jäisille ravuille. Lisää runsaasti tuoretta tilliä ja anna rapujen sulaa ja jäähtyä. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Lue myös: Rapujuhlien menu ja vinkit onnistuneisiin juhliin
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy rapusalaatti ja wasabikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitetyt ravut