Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapusnapsi

Snapsit kuuluvat rapujuhliin. Tee pullosta persoonallinen kaatamalla viina patenttikorkkipulloon. Laita halutessasi mausteeksi mukaan roseepippuria ja sitruunan kuorta. Pidä pulloa yön yli pakastimessa, jos haluat tarjota juoman kylmänä.

Ainekset

Rapusnapsi:

  • 1 l kirkasta viinaa
  • kruunutilliä varsineen
  • 1 sitruunan kuori (hyvin pesty luomusitruuna)

Valmistusohje

1. Avaa 1 pullo kirkasta viinaa ja laita sisälle pari vartta tilliä, 1 rkl roseepippureita ja luomusitruunasta vuoltu keltainen kuoriosa.

2. Sulje korkki huolellisesti ja nosta jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi. Tarjoile kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

VINKKI: Laadukkaat viinat kannattaa tarjoilla aina huoneen- lämpöisenä, silloin juoman aromit pääsevät oikeuksiinsa paremmin. Esimerkiksi rapujuhlissa suosittu snapsijuoma akvaviitti kannattaa tarjoilla huoneenlämpöisenä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 7/19.

Katso myös: Rapujuhlien snapsi- ja juomalaulut – Näitä hoilataan loppukesän hauskimmissa juhlissa!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapusnapsi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.