Reseptit

Ratsumestarin kurkut

Ainekset

  • 2 kg avomaankurkkuja

suolaliemi:

  • 2 dl merisuolaa
  • 1 l vettä

Etikkaliemi:

  • 4 dl vettä
  • 8 dl sokeria
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • pala piparjuurta
  • 12 raakunanoksaa
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Ratsumestarin kurkut

 

  1. Pese kurkut harjalla kylmällä vedellä ja huuhdo hyvin. Viipaloi kulhoon.
  2. Liuota suola veteen ja kaada liemi kurkkuviipaleille. Anna kurkkujen maustua yön yli.
  3. Ota suolaantuneet kurkut liemestä ja pane tölkkeihin kerroksittain viipaloidun piparjuuren ja rakuunanoksien kanssa. Ripota tölkkeihin myös pippurit ja sinapinsiemenet.
  4. Yhdistä vesi, sokeri ja viinietikka. Kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Täytä kurkut rakuunanoksilla ja sulje kannet. Säilytä kylmässä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ratsumestarin kurkut

Kata

Milloin ovat valmiita ja miten kauan säilyvät?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.