Ratsumestarin kurkut
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 kg avomaankurkkuja
suolaliemi:
- 2 dl merisuolaa
- 1 l vettä
Etikkaliemi:
- 4 dl vettä
- 8 dl sokeria
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- pala piparjuurta
- 12 raakunanoksaa
- 1 rkl kokonaisia valkopippureita
- 1 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
- Pese kurkut harjalla kylmällä vedellä ja huuhdo hyvin. Viipaloi kulhoon.
- Liuota suola veteen ja kaada liemi kurkkuviipaleille. Anna kurkkujen maustua yön yli.
- Ota suolaantuneet kurkut liemestä ja pane tölkkeihin kerroksittain viipaloidun piparjuuren ja rakuunanoksien kanssa. Ripota tölkkeihin myös pippurit ja sinapinsiemenet.
- Yhdistä vesi, sokeri ja viinietikka. Kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Täytä kurkut rakuunanoksilla ja sulje kannet. Säilytä kylmässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ratsumestarin kurkut
Milloin ovat valmiita ja miten kauan säilyvät?