Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Reiniläinen sillisalaatti

Sillisalaatti kuuluu joulupöydän klassikoihin. Tämä ohje on vuoden 1996 Kotiliedestä. Tämän sillisalaatin erikoisuus on tarjoilutapa ja purutuntumaa tuovat pähkinät. Tarjoa sillisalaatti alkuruokana punajuuriliemellä värjätyn kermakastikkeen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sillisalaatti

  • 2-3 kpl matjessillifileetä
  • (60 g kypsää naudan tai vasikanlihaa)
  • 1 kpl maustekurkku
  • 1-2 kpl omenaa
  • 4 kpl keitettyä perunaa (175 g)
  • 4 kpl keitettyä tai etikkasäilöttyä punajuurta (125 g)
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 1-2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 kpl pieni sipuli
  • 1 tl sokeria
  • 2 kpl keitettyä munaa
  • 1-3 rkl etikkaa
  • musta- tai valkopippuria, suolaa

Valmistusohje

Sillisalaatti valmistuu näin:

  1. Poista sillifileestä ruodot ja liota fileitä muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Pyyhi fileet kuivaksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi. Tarjoa silli erikseen tai lisää sitä vain kerralla tarjottavaan salaattierään.
  2. Kuutioi liha ja maustekurkku. Kuori omenat, keitetyt perunat, keitetyt kananmunat ja punajuuret ja kuutioi ne. Hakkaa saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  3. Sekoita ranskankerma tai kermaviili ja majoneesi ja mausta se etikalla, sokerilla, suolalla ja musta- tai valkopippurilla. Kuori sipuli, leikkaa hyvin hienoksi silpuksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita ainekset ja anna salaatin maustua jääkaapissa seuraavan päivään.
  4. Kääntele salaatinaineksia. Tarjoa silli erikseen tai lisää salaattiin. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti punertavaa väriä antavaa punajuurilientä. Tarjoa sillisalaatti jouluaterian alkuun.
Sillisalaatti ja rosollin kastike
Rosolli pysyy viileänä kuusenoksien ja pihlajanmarjojen koristamassa jäärenkaassa ja kastike punajuuriliemen värjäämässä jäärenkaassa. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Venäläinen silli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Reiniläinen sillisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.