Retiisisalaatti
Raikas retiisisalaatti on yhdistelmä tsatsikia ja mummon hölskykurkkuja. Ohueksi siivutetut retiisit ja kurkut suolataan kevyesti ravistamalla, kastike tehdään ranskankermasta tai kermaviilistä ja maustetaan tuoreilla yrteillä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Retiisisalaatti:
- 2 nippua retiisejä
- ½ kurkku
- suolaa
Kastike:
- 2 rkl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
- ½ tl etikkaa
- valkopippuria
- tilliä tai ruohosipulia
(Koristeeksi)
- 2 keitetty ja lohkottu kananmuna
Valmistusohje
Raikas retiisisalaatti tehdään näin, vain kolme vaihetta.
- Leikkaa pari nippua retiisiä ja puolikas kurkkua ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele pinnalle vähän suolaa. Sulje astia nurin päin olevalla lautasella ja hakkaa aineksia voimakkaasti. Näin viipaleet mehustuvat.
- Sekoita 2-3 rkl kermaviiliä, smetanaa tai rankankermaa ja 0,5 tl etikkaa. Lisää valkopippuria ja hienonnettua tilliä tai ruohosipulia. Sekoita kastike salaattiin.
- Salaatin voi jakaa valmiiksi annoksiksi salaatinlehdelle ja koristella keitetyn munan lohkoilla.
Lue myös: Tsatsikin resepti, Mummon minikurkut dippikastikkeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Retiisisalaatti