Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rieskarullat

Rullatut rieskat kätkevät sisälleen hedelmäisen broileritäytteen. Nopeasti valmistuvat, helpot rieskat sopivat retkievääksi tai piknik-koriin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Rieskarullat:

  • 300 g hunajamarinoitua broilerinsuikaletta
  • 10-15 cm:n pala purjoa
  • ½ prk (125 g) säilykemangoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4-6 salaatinlehteä
  • 4 isoa rieskaa (Vaasan lapinrieska)

Valmistusohje

  1. Paista broilerit kypsiksi paistinpannulla ja anna niiden jäähtyä noin 30 minuuttia.
  2. Hienonna purjo. Valuta mangopalat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Yhdistä hienonnettu purjo, pilkotut mangot, broileri ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä neljäsosa täytteestä rieskalle ja asettele muutama salaatinlehti täytteen päälle. Kääri rieska kääretortun tapaan tiukalle rullalleja leikkaa kahteen osaan. Täytä ja kääri muut rieskat samaan tapaan.
  4. Säilytä rullia viileässä ja pakkaa ne retkeä varten tiiviskantiseen rasiaan.

Lue myös: Mitä ruokaa evääksi retkelle?  – 8 helppoa ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rieskarullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.