Reseptit

Riimiliha

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 400 g mureaa ulkofileetä
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • timjamin tai rosmariinin oksia

lautasella:

  • rucolaa
  • balsamiviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • rouhittua suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Riimiliha
  • valmistusaika 1 vuorokausi
  1. Sekoita suola, pippuri ja yrtit. Hiero mausteseos lihan pintaan. Kääri lihapala folioon ja pane paketti muovipussiin. Anna maustua ainakin puoli vuorokautta (mieluiten vuorokausi) jääkaapissa. Kääntele pakettia muutaman kerran maustumisen aikana. Paksun fileen voi halkaista kahtia ennen maustamista.
  2. Siirrä lihapaketti pakastimeen ja anna kohmettua neljä-viisi tuntia. Leikkaa liha ohuen ohuiksi, lastumaisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle. Mausta balsamiviinietikalla ja öljyllä tai tarjoa vaikka smetanan sekoitetun piparjuuriraasteen kera.
  • Viinisuositus: Sekä tartarpihvi että riimiliha ovat luonteeltaan neutraaleja, vaikka lisäkkeet tuovatkin annoksiin aromikkuutta. Viiniksi on valittu kevyehkö, reilusti hapokas ja marjaisan aromikas italialainen punaviini Pasqua Bardolino Classico. Vaikka punainen liha pyöristääkin viinin hapokkuutta, viini pysyy silti ryhdikkäänä ja veden kielelle nostavana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riimiliha

Sinun täytyy kommentoidaksesi.