Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Riista-sienipatee

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g mustia torvisieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
5 siivua pekonia
noin 300 g riistajauhelihaa, kuten hirveä tai poroa
250 g naudan jauhelihaa
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl meiramia ja timjamia

Voiteluun

voita

Valmistusohje

1. Puhdista sienet, poista tyvet ja repäise lakit halki muutaman kerran. Paista kuivalla pannulla, jotta nesteet haihtuvat. Laita sienet erilliseen astiaan jäähtymään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä pehmeiksi ja nosta pannu jäähtymään.

2. Hienonna monitoimikoneen leikkuuterällä ensin pekonit ja sipulit. Nosta muut aineet, paitsi sienet, monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Hienonna sienet veitsellä ja sekoita lusikalla käännellen massan joukkoon.

3. Vuoraa noin litran vetoinen leipä- tai pateevuoka leivinpaperilla. Voitele paperi sulatetulla voilla. Kaada massa vuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa vesihauteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 65 astetta ja patee on kiinteää. Aikaa kuluu noin tunti. Jäähdytä vuoassaan seuraavaan päivään ja kumoa.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Riista-sienipatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X