
Riista-sienipatee
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 50 g mustia torvisieniä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 5 siivua pekonia
- noin 300 g riistajauhelihaa, kuten hirveä tai poroa
- 250 g naudan jauhelihaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 1 tl meiramia ja timjamia
Voiteluun
- voita
Valmistusohje
1. Puhdista sienet, poista tyvet ja repäise lakit halki muutaman kerran. Paista kuivalla pannulla, jotta nesteet haihtuvat. Laita sienet erilliseen astiaan jäähtymään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä pehmeiksi ja nosta pannu jäähtymään.
2. Hienonna monitoimikoneen leikkuuterällä ensin pekonit ja sipulit. Nosta muut aineet, paitsi sienet, monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Hienonna sienet veitsellä ja sekoita lusikalla käännellen massan joukkoon.
3. Vuoraa noin litran vetoinen leipä- tai pateevuoka leivinpaperilla. Voitele paperi sulatetulla voilla. Kaada massa vuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa vesihauteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 65 astetta ja patee on kiinteää. Aikaa kuluu noin tunti. Jäähdytä vuoassaan seuraavaan päivään ja kumoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riista-sienipatee