Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riistakäristysrullat

Riistakäristysrulla on Pohjolan kebab. Mehevät pohjoisen kebabit syntyvät, kun täytät rullarieskat riistakäristyksellä ja kasviksilla. Pikkelöity punasipuli viimeistelee riistakäristyksellä täytetyn rieskarullan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Riistakäristysrullat

  • 315 g (1 pkt) rullarieskaa
  • 240 g riistakäristystä
  • 150 g pekonia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • jäävuorisalaattia

Pikapikkelöity punasipuli

  • 1 iso  punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja sokeria

Omena-kermaviilikastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 omena
  • 1 tl currymausteseosta
  • ripaus suolaa ja sokeria

Valmistusohje

  1. Nosta 240 grammaa pakasteriistakäristystä sulamaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Nosta kastikkeen kermaviili valumaan kahvisuodatinpaperiin ja siivilään jääkaappiin. Valmista pikkelöity punasipuli. Kuori ja halkaise yksi punasipuli. Poista tiivis keskusta ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita kannelliseen purkkiin kaksi ruokalusikallista punaviinietikkaa, ripaus suolaa ja sokeria ja ravista huolella sekaisin. Anna maustua riistakäristyksen paiston ajan.
  2. Pilko 150 grammaa pekonia ja paista palat valurautapannulla. Siirrä pekonit syrjään odottamaan. Lisää pannulle nokare rasvaa. Ruskista kohmeista lihapalaa kuumalla pannulla. Nosta lopuksi joukkoon pekonit ja mausta seos yhdellä teelusikallisella paprikajauhetta, yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolella teelusikallisella mustapippurirouhetta. Lisää kaksi desiä vettä ja anna lihojen kiehua hiljalleen kymmenen 10–15 minuuttia, kunnes neste haihtuu.
  3. Halkaise 200 grammaa kirsikkatomaatteja ja revi kourallinen huuhdeltua jäävuorisalaattia pienemmiksi paloiksi. Raasta huolella pesty yksi omena kuorineen valuneen kermaviilin joukkoon. Mausta kastike yhdellä teelusikallisella currya, ripauksella suolaa ja pippuria. Valuta punasipulit.
  4. Levitä rullarieskojen päälle salaatinlehdet, tomaatit, riistakäristysseos sekä pikkelöity punasipuli. Jaa päälle kastike. Käännä pitkät reunat ensin hieman sisäänpäin ja rullaa tiukalle rullalle. Pakkaa riistakäristysrullat paperiseen eväspussiin tai kannelliseen eväsrasiaan.

Katso myös: Broilerilla täytetyt rieskarullat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hallikauppiaan leipäkäärö Pekingin tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistakäristysrullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.