Riistaneuvojan jänispata
Ainekset
- 2 jänistä
riistaliemi:
- jäniksen luut
- voita
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 10 katajanmarjaa
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 1 l vettä
pata:
- 150 g pekonia
voita
- 8 pikkusipulia tai 2 sipulia
- mustapippuria myllystä
- rosmariinin oksa
- 1 tl suolaa
- 4 dl riistalientä
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl Maizena-kastikesuurusta tai ohrakasta
Valmistusohje
- Irrota lihat luista. Leikkaa liha pienen pieniksi paloiksi. Jos et valmista pataa heti, voit pakastaa lihan ja vuolla sen käristyslihan tapaan.
- Ruskista jäniksen luut voissa. Lisää muut liemiainekset ja keitä tunnin ajan. Siivilöi liemi.
- Silppua pekoni ja ruskista se. Ruskista lihapalat. Lisää tarvittaessa voita. Lisää joukkoon sipulit, valkosipuli, mausteet, riistaliemi ja viini. Hauduta 30-60 minuuttia. Lisää kerma ja suuruste. Tarjoa perunasoseen tai paahdettujen juuresten, puolukan ja etikkasientenkanssa. Jänispaistin voi maustaa katajanmarjoilla, rosmariinilla tai punaviinissä marinoimalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riistaneuvojan jänispata