Reseptit

Riistaneuvojan jänispata

Ainekset

  • 2 jänistä

riistaliemi:

  • jäniksen luut
  • voita
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 10 katajanmarjaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 l vettä

pata:

  • 150 g pekonia

voita

  • 8 pikkusipulia tai 2 sipulia
  • mustapippuria myllystä
  • rosmariinin oksa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl riistalientä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl Maizena-kastikesuurusta tai ohrakasta

Valmistusohje

Riistaneuvojan jänispata

 

  1. Irrota lihat luista. Leikkaa liha pienen pieniksi paloiksi. Jos et valmista pataa heti, voit pakastaa lihan ja vuolla sen käristyslihan tapaan.
  2. Ruskista jäniksen luut voissa. Lisää muut liemiainekset ja keitä tunnin ajan. Siivilöi liemi.
  3. Silppua pekoni ja ruskista se. Ruskista lihapalat. Lisää tarvittaessa voita. Lisää joukkoon sipulit, valkosipuli, mausteet, riistaliemi ja viini. Hauduta 30-60 minuuttia. Lisää kerma ja suuruste. Tarjoa perunasoseen tai paahdettujen juuresten, puolukan ja etikkasientenkanssa. Jänispaistin voi maustaa katajanmarjoilla, rosmariinilla tai punaviinissä marinoimalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistaneuvojan jänispata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.