Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Risotto frutti di mare

Merellisessä risotto frutti di maressa on simpukoita ja isoja katkarapuja. Sitruunamehu ja kirsikkatomaatit tuovat risottoon mukavaa hapokkuutta. Risotto frutti di mare koristellaan tuoreella basilikalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Risotto frutti di mare

1 pieni sipuli
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
8 dl mietoa kalalientä (gluteenitonta)
1 dl valkoviiniä
8 kampasimpukkaa
200 g isoja katkarapuja
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl sitruunamehua
25 g voita
1 nippu tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.

2. Lisää riisin joukkoon kauhallinen kalalientä ja anna nesteen imeytyä. Kun neste on imeytynyt, lisää lientä vähän kerrallaan, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviini. Nesteen imeytyminen kestää noin 18 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa äyriäiset, jotta ne ehtivät kuumentua.

3. Pilko kirsikkatomaatit ja sekoita risoton joukkoon. Mausta risotto sitruunamehulla, voilla ja hienonnetulla basilikalla.

Lue myös: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Risotto frutti di mare

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X