MAINOS |
Mainos |

Risotto paahdetuilla kasviksilla

Risotto on helppo ja herkullinen ruoka, joka sopii niin arkiruoaksi kuin viikonloppuherkutteluun. Klassikkoruoka kruunataan tässä ohjeessa paahdetuilla kasviksilla ja sveitsiläisellä Appenzeller Extra Spicy juustolla. Voit valmistaa risoton myös pelkästä paahdetusta kukkakaalista. Käytä silloin ruokaan kokonainen, noin 600-700 g painava kukkakaali.

Ainekset

Paahdetut kasvikset

  • ½ kukkakaali
  • yht. 300 g parsakaalia, viljeltyjä siitakesieniä, kirsikkatomaatteja (valinnan mukaan)
  • ½ dl oliiviöljyä

Risotto

  • 1 l vettä
  • ½ dl kasvisfondia
  • 2-3 kevätsipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • (2 dl edemepapuja tai pakasteherneitä)
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 3 dl risottoriisiä (arborio/carnaroli)
  • 2 dl valkoviiniä
  • ripaus mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 100 g raastettua Appenzeller-juustoa
  • (1-2 rkl voita)

Valmistusohje

  1. Aloita risoton valmistaminen paahdetuista kasviksista. Irrota kukkakaalista ja parsakaalista nuput, puolita isoimmat sienet.  Pane kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Pane kasvikset 225-asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi. Kun kasvikset ovat saaneet väriä, ota ne  uunista ja siirrä ne sivuun odottamaan risoton valmistumista.
  2. Kun kasvikset ovat uunissa, tee risotto. Kiehauta vesi ja fondi. Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto.
  3. Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi/kuumenna öljy. Kuullota sipuleita rasvassa, kunnes riisit muuttuvat lasimaisiksi. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä sekoitellen riiseihin. Lisää kasvislientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lientä vasta kun edellinen nestemäärä on imeytynyt. (Lisää joukkoon edemepavut/herneet). Risoton kypsyminen vie aikaa noin 20 minuuttia. Herkullinen risotto on kermaista, ei liian sakeaa.
  4. Sekoita lopuksi risoton joukkoon sitruunamehu – ja kuori, raastettu Appenzeller-juusto, ripaus mustapippurirouhetta ja puolet paahdetuista kasviksista. (Lisää halutessasi joukkoon pari ruokalusikallista voita.) Tarkista suola.
  5. Jaa risotto neljälle lautaselle ja asettele risoton pinnalle loput paahdetuista kasviksista. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Tarjoa heti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Risotto paahdetuilla kasviksilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.