Juhla-ateria aloitetaan risottopasteijalla ja sieniliemellä. Liemen kaataminen vasta pöydässä luo juhlavaa tunnelmaa.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Kasvis
Ainekset
Risottopasteijat
125 g
voita
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruissihtijauhoja
½ tl
leivinjauhetta
125 g
maitorahkaa
Täyte:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
2 ½ dl
risottoriisiä
7 dl
kuumaa kasvislientä
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
125 g
maitorahkaa
1
sitruunan raastettu kuori
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Voiteluun:
1
kananmuna
Valmistusohje
1. Nypi kulhossa voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää hieman kuumaa kasvislientä ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä aina imeyttäen neste riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
3. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja rahka. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna risoton jäähtyä kunnolla.
4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi (22 x 40 cm). Siirrä taikinalevy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille. Levitä puolikkaalle osalle risottoriisi. Taivuta taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle.
5. Voitele piirakka kananmunalla ja tee kuvioita veitsellä tai pistele kanteen reikiä haarukalla. Paista 225 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on rapeaksi paistunut.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Risottopasteijat