Reseptit

Romanovin mansikkakakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Marinoidut mansikat

  • 1 l mansikoita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 0.5 dl sokeria
  • (1 dl appelsiini- tai sitruslikööriä)

Väliin ja pinnalle

  • 4 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Romanovin mansikkakakku

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Mittaa jauhot, mantelijauhe sekä leivinjauhe kulhoon ja sekoita.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

3. Raasta hyvin pesty appelsiininkuori. Kiehauta appelisiinimehu, raastettu kuori ja sokeri. Lisää halutessasi likööri. Viipaloi mansikat liemeen ja anna maustua kylmässä noin tunti.

4. Halkaise kakku kolmeen tai kahteen osaan vuoan koosta riippuen. Kostuta kakkulevyt appelsiiniliemellä. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa ja kerma, mausta vaniljalla.

5. Kokoa kakku. Asettele marinoituja mansikkaviipaleita pohjakerrokselle. Lusikoi päälle kermavaahtoseosta ja aseta päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen kerros ja aseta päälle viimeinen kakkulevy. Valuta kermavaahtoseosta kakulle ja tarjoa mansikoiden kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Romanovin mansikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.