Romanovin mansikkakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- rasvaa
- korppujauhoja
Marinoidut mansikat
- 1 l mansikoita
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 0.5 dl sokeria
- (1 dl appelsiini- tai sitruslikööriä)
Väliin ja pinnalle
- 4 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Mittaa jauhot, mantelijauhe sekä leivinjauhe kulhoon ja sekoita.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Raasta hyvin pesty appelsiininkuori. Kiehauta appelisiinimehu, raastettu kuori ja sokeri. Lisää halutessasi likööri. Viipaloi mansikat liemeen ja anna maustua kylmässä noin tunti.
4. Halkaise kakku kolmeen tai kahteen osaan vuoan koosta riippuen. Kostuta kakkulevyt appelsiiniliemellä. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa ja kerma, mausta vaniljalla.
5. Kokoa kakku. Asettele marinoituja mansikkaviipaleita pohjakerrokselle. Lusikoi päälle kermavaahtoseosta ja aseta päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen kerros ja aseta päälle viimeinen kakkulevy. Valuta kermavaahtoseosta kakulle ja tarjoa mansikoiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Romanovin mansikkakakku