Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rommihedelmät

Rommipotti on ikivanha eurooppalainen tapa säilöä hedelmälohkoja. Sokeri ja alkoholi säilyttävät hedelmät hyvin. Käytä lohkot jälkiruokiin ja liemi vaikkapa jouluglögiin.

Ainekset

Rommihedelmien sokeriliemi:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl ruokosokeria
  • kanelitanko
  • 1 rkl mausteneilikoita

Rommiruukku:

  • noin 1 l rommia
  • 1 kg luumuja ja muita hedelmiä tai marjoja
  • 500 g ruokosokeria

Valmistusohje

Rommihedelmät:

  • 2 kg
  • Valmistusaika 20 minuuttia
  • Maustumisaika 2-6 kk

1. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna jäähtyä.

2. Huuhdo hedelmät ja poista kivet.

3. Kaada sokeriliemi tiiviskantiseen ruukkuun tai lasitölkkiin. Lado astiaan kerroksittain hedelmänpuolikkaita, sokeria ja alkoholia. Hedelmien tulee jäädä nestepinnan alapuolelle. Anna maustua kaksi kuukautta jääkaapissa.

  • Vinkki: Aineksia voi lisätä ruukkuun satokauden edistyessä, kunhan lisäät kaikkia aineksia samassa suhteessa. Kääntele ruukkua välillä, jotta sokeri liukenee.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rommihedelmät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.