Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rommikakku

Joulun maaginen taika syntyy uunista leijuvasta rommikahvikakun tuoksusta. Kakun tomosokerikuorrutus säväytetään rommilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Rommikakku:

  • 400 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 ½ dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl tummaa rommia

Voiteluun:

  • voita
  • korppujauhoja

Pinnalle:

  • tomusokeria

Kuorrutus:

  • 1 rkl sulatettua voita
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl tummaa rommia

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen huolella aina välillä vatkaten. Sekoita kuivat aineet, ja siivilöi taikinaan vuorotellen rommin kanssa. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2,5 l). Valuta taikina tasaisesti vuokaan.

2. Paista 200-asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kypsyyden voit varmistaa tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ritilän päällä hetki ennen kumoamista. Anna jäähtyä huolella.

3. Siivilöi täysin jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Sekoita sulatetusta voista, tomusokerista ja rommista kuorrute. Valuta kakun pinnalle koristeeksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Maista myös näitä terästettyjä kahvikakkuja:

punssikakku

Punssikakku

irlantilainen-viskikakku

Irlantilainen viskikakku

portviini-taatelikakku

Portviini-taatelikakku

Ruoka.fi: Konjakkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rommikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.