Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Romminmakuinen luumukompotti

Ainekset

  • 1 kg kivettömiksi käsiteltyjä luumuja tai kriikunoita
  • 2 dl vettä
  • 500 g ruokosokeria
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl tummaa rommia tai konjakkia
  • (kanelitanko)

Valmistusohje

1. Mittaa vesi ja ruokosokeri sekä kanelitanko kattilaan. Kiehauta. Lisää kivettömät, lohkotut luumut ja kriikunan puolikkaat. Kiehauta, lisää hillosokeri ja noin 20 minuuttia. 2. Jaa säilyke lasitölkkeihin, peitä kansilla ja jäähdytä noin 20 minuuttia. Säilytä kylmässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Romminmakuinen luumukompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.